مرکز آموزش عالی استهبان(دانشگاه دولتی) در سال 1390 با همت نماینده محترم مجلس شورای اسلامی، جناب آقای مهندس سقائی، و مجوز دفتر برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاسیس شد و از بهمن ماه همان سال نسبت به پذیرش تعداد 25 نفر دانشجو در رشته مهندسی عمران اقدام نمود.

با توجه به عدم تکمیل پروژه ساختمان فیزیکی مرکز آموزش عالی که در زمینی به مساحت بیش از 40000 متر مربع در حال احداث می باشد، اداره امور این مرکز آموزش عالی در محل دانشگاه پیام نور و زیر نظر فرماندار محترم وقت،جناب آقای نعمت الله اکبری نژاد، و سرکار خانم رقیه سادات کوچک زاده، ریاست محترم دانشگاه پیام نور، بود که با انتصاب جناب آقای دکتر حمید رضا قیصری از طرف وزیر وقت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان مسئول راه اندازی مرکز استهبان در ساختمان دبیرستان شهید بهشتی سابق ادامه کار نمود.

لازم به ذکر است در انجام روند اجاره ساختمان دبیرستان شهید بهشتی نباید از پیگیری های آقای دکتر قیصری و همکاری صمیمانه آقای مهندس سقایی و آقای کیامرثیان، ریاست وقت اداره آموزش و پرورش غافل بود. ضمنا اجاره ساختمانی با کاربری آموزشی در مقایسه با ساختمان آموزشی سایر مراکز آموزش عالی در سطح استان(ممسنی- ساختمان اداری شرکت گاز- ، لامرد- ساختمان یک موسسه قرآنی- ، اقلید- ساختمان آموزشی با کاربری مقطع راهنمائی و دبیرستان و دانشگاه- ، و …) که در مکانی با کاربری غیر آموزشی می باشد مایه افتخار و قابل تحسین می باشد.

از همان ابتدا و با پیگیری های به عمل آمده توسط ریاست مرکز پرونده های بیش از ?? متقاضی جذب هیات علمی بررسی و نسبت به استخدام ایشان جهت مرکز اقدام شد که هم اکنون این مرکز با داشتن تعداد 10 نفر عضوغیر هیات علمی، ? نفر عضو هیات علمی با مرتبه دانشیار، 7 نفر استادیار  و تعداد 2 نفر به عنوان بورسیه تحصیلی در حال خدمت رسانی به دانش پژوهان می باشد. لازم به ذکر است که این مرکز تفاهم نامه های همکاری آموزشی و پژوهشی با دانشگاه های صنعتی شیراز، فسا و جهرم جهت تامین اساتید خود امضاء نموده است.

لازم به یادآوری می باشد که این مرکز بدون هیچ گونه واسطه ای زیر نظر مستقیم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و بدون دریافت هیچ مبلغی تحت عنوان شهریه از دانشجویان دوره روزانه در حال انجام فعالیت می باشد.

تجهیزات و امکانات آموزشی و پژوهشی مرکز آموزش عالی استهبان

آزمایشگاهی
پیگیری ریاست مرکز در رابطه با تجهیز بیش از ?? عدد آزمایشگاه تحت عنوان آزمایشگاه مقاومت مصالح، هیدرولیک، مکانیک خاک، تکنولوژی بتن، شیمی عمومی ? و ?، شیمی آلی، زیست گیاهی، زیست جانوری، فیزیک ? و ? و?، فیزیک جدید، فیزیک اپتیک، میکروبیولوژی، بیوشیمی و فیزیولوژی گیاهی و … با بهترین، مکانیزه ترین و جدید ترین لوازم و تجهیزات موجود در بازار های داخلی و خارجی با هزینه ای بالغ بر هفت میلیارد ریال که طبق نظر هیات نظارت و ارزیابی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان، آزمایشگاه های شیمی این مرکز آموزش عالی در مقایسه با آزمایشگاه های دانشگاه شیراز دارای تجهیزات و امکانات بهتر و مکانیزه تر می باشد.

کارگاهی

تجهیز کارگاه نقشه کشی با تعداد ?? میز طراحی، کارگاه کامپیوتر در دو قسمت خواهران و برادران با تعداد ?? عدد کامپیوتر و نقشه برداری با تعداد ?? عدد دوربین

کتابخانه

تجهیز کتابخانه مرکز با بیش از ???? جلد کتاب و بیش از ??? عنوان کتاب های تخصصی، فرهنگی و عمومی

کانون ها و انجمن ها و تشکل های علمی، فرهنگی و اجتماعی
مرکز آموزش عالی استهبان از جمله مراکز پیشرو در تاسیس کانون ها و انجمن های دانشجوئی می باشد که در حال حاضر تعداد? کانون فرهنگی و اجتماعی(هنر و موسیقی، قرآن و عترت، شعر و ادب، تئاتر، فیلم و عکس، هلال احمر)، ? انجمن علمی(فیزیک، زیست، عمران، نجوم) و ? تشکل سیاسی(بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی) را دارد که از این حیث و با توجه به جمعیت دانشجوئی و طبق اظهار نظر معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه دولتی فسا در بین دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان حائز رتبه برتر می باشد. لازم به ذکر است که این مرکز توسط واحد امور فرهنگی و کانون های زیر مجموعه خود تا کنون بیش از ??? برنامه فرهنگی از جمله دوره نظام حقوق زن، نقد و بررسی فیلم های داخلی، جلسه هفتگی تفسیر قرآن، هیات های مذهبی، مراسم عزاداری دهه اول محرم، مراسم دعای توسل ،کمیل و زیارت عاشورا به صورت هفتگی، حلقه صالحین بسیج و … را اجرا نموده است.

امور رفاهی و دانشجوئی
ریاست و امور دانشجوئی مرکز استهبان با توجه به سیاست های جدید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اقدام به برون سپاری طبخ غذا و خوابگاه نموده اند که در حال حاضر خوابگاه های این مرکز به صورت خود گردان و زیر نظر مستقیم معاونت دانشجوئی مرکز و توسط بسیج دانشجوئی استهبان اداره می شود. همچنین پخت و توزیع غذا نیز با رعایت استانداردهای بهداشتی و تغذیه ی موجود، توسط شرکت گلشن استهبان صورت می پذیرد. ضمنا با پیگیری های به عمل آمده توسط ریاست این مرکز، جهت پرکردن اوقات فراغت دانشجویان، نسبت به اجاره ی سالن فوتسال، والیبال، پرورش اندام و استخر شنا اهتمام ورزیده شده است. همچنین میزهای تنیس رومیزی و فوتبال دستی توسط مرکز خریداری و مورد استفاده واقع می شود. برنامه های کوهپیمائی، بازیهای رایانه ای، اردوهای سیاحتی-زیارتی و علمی داخل و خارج شهرستان و … از جمله فعالیت های حوزه دانشجوئی مرکز می باشد.

وام های دانشجوئی
اداره رفاه دانشجوئی مرکز آموزش عالی استهبان با توجه به بودجه های اختصاص داده شده به این مرکز از طرف صندوق رفاه دانشجوئی وزارت علوم نسبت به پرداخت وام تحت عناوین وام تحصیلی، وام شهریه شبانه، وام کمک هزینه خرید لوازم تحصیلی و وام ضروری اقدام نموده است.

پروژه ساختمان فیزیکی مرکز آموزش عالی استهبان

ساختمان مرکز آموزش عالی استهبان با با بودجه ی تعیین شده از سوی دولت و وزارت نفت در زمینی بالغ بر ?????? متر مربع شروع به احداث شده است که با توجه به تحریم ها، تورم و مسائل بوجود آمده هم اکنون در حالت معلق می باشد. لازم به یادآوری می باشد که این پروژه تا کنون زیر نظر اداره عمرانی دانشگاه شیراز پیگیری می شده است که با پیگیری های به عمل امده توسط نماینده محترم شهرستان در مجلس شورای اسلامی، فرماندار محترم شهرستان و ریاست مرکز هم اکنون این پروژه در اختیار این مرکز آموزش عالی می باشند تا روند اتمام پروژه هرچه سریعتر انجام و به مرحله بهره برداری برسد. در حال حاضر پروژه بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.